Webbstrategi för bättre SEO

För dig som vill öka antalet besökare till din webbsida utan att genomföra kostsamma reklamkampanjer finns ett enkelt sätt att nå ut och bättre konkurrera med alla andra företag och personer som vill locka kunder och besökare. Du har säkert hört eller läst som webbkataloger som är sajter som på ett organiserat sätt listar andra sajter enligt kategorier. Här kan du skapa en länk till din sida och med några väl valda ord beskriva varför just din produkt eller tjänst är värd att lära sig mer om. Detta gör att du når ut till fler för en webbkatalog besöks av en mycket stor mängd människor. Att ha din länk där innebär att många som aldrig hört talas om din sajt, eller inte gjort en specifik nog sökning för att finna den, kan hitta den under relevant kategori i webbkatalogen. Så för dig som känner att det inte alltid räcker med sökmotorer är detta det perfekta sättet att synas bättre online.
I vår webbkatalog så ska du tänka på att kvalitet står i fokus. Var därför noga med att presentera din sida på ett bra sätt så att den hamnar i rätt kategori där den kommer att hittas av de som söker efter det som finns på din sajt.

Att sticka ut på rätt sätt

För den som driver en egen hemsida så är den ofta en mycket viktig del av ens arbete, antingen för att man genom denna får kontakt med kunder eller klienter av olika slag eller för att man vill nå ut till människor som delar ens intresse för ett visst ämne. Oavsett syfte så vet alla hur svårt det är att höras över det virtuella oväsen som Internet idag är. Nätet bubblar av aktivitet och det är inte lätt att veta hur man ska få sin lilla sajt att sticka ut och synas trots all konkurrens. Att försöka vara annorlunda nog i till exempel design eller budskap är inte en metod som fungerar för alla. Ett seriöst företag vill ju bli taget på allvar och kommer inte lyckas med detta genom en extrem design på hemsidan eller konstiga gimmickar och skämt som ingen förstår. En webbkatalog kan hjälpa till då man vill komma högre upp på resultatlistan hos sökmotorerna och länkas till på fler platser på nätet, detta så att oddsen ökar att nå ut till alla som kan tänkas behöva dina produkter eller tjänster.

Synas bland rätt artiklar

Precis som med allt på nätet så finns det bättre och sämre alternativ att välja bland för dig som vill använda dig av en webbkatalog. Så hur vet du då vilka portaler som du kan lita på? Det du ska titta efter är om webbkatalogen ifråga drivs och kontinuerligt uppdateras av någon, så att du inte råkar på en rörig och spammig sajt som sällan eller aldrig kontrolleras och uppdateras. Kolla också så att det finns tydliga användarregler. Detta innebär att varje person som listar sin hemsida måste fylla i uppgifter och vara seriös, personer vars sajter är olagliga eller på annat sätt olämpliga eller oprofessionella kommer snabbt tas bort. För dig blir denna kontroll en extra trygghet. Du vet att någon håller koll på det hela så att du inte plötsligt befinner dig i den obekväma sitsen att din sajt kan nås via en webbkatalog som lockar minst sagt suspekta och för ditt företag irrelevanta besökare vilket innebär dålig reklam för din verksamhet. För övriga tips är denna artikel vi skrivit om SEO bra.

Kort men tydligt

För att din länk i webbkatalogen ska locka så många som möjligt gäller det att den beskrivning som du väljer för att sammanfatta företaget är så precis och vinnande som möjligt. Budskapet måste vara lättförståeligt så lämna krångliga fackord eller beskrivningar till den längre versionen för sajten. I webbkatalogen vill du så att säga göra ett gott första intryck och uttrycka dig på ett lockande sätt som får en potentiell besökare att välja din länk istället för någon annan som är listad i samma kategori. Även om katalogen är ett verktyg som du använder för att nå ut bättre och lättare hittas vid alla typer av nätsökningar så måste din text hålla måttet för att det verkligen ska fungera.

Tveka inte

Vissa drar sig för att använda webbkataloger på grund av att de tror att ingen besöker dem ändå, men så länge du bara använder seriösa kataloger så finns det inga som helst nackdelar med att vara med i hur många som helst. Det kostar dig ingenting och du behöver inte underhålla länkarna, istället kan du bara luta dig tillbaka i väntan på ett allt större besökarantal. Glöm heller inte att ju fler länkar du har runt om på nätet desto synligare blir du. Varje länk är som en förlängning av din sajt, som en vägskylt som guidar människor till rätt slutmål. För dig som söker enkla sätt att expandera och bli mer framgångsrik på nätet så är de seriösa webbkatalogerna, som vår, ett mycket bra val, så tveka inte. Ju bättre du är på att marknadsföra dig själv och din sajt via seriösa portaler online, desto framgångsrikare kan ditt företag successivt komma att bli.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *