Ökande efterfrågan på hemlarm

Känner du någon som haft oturen att ha fått ett inbrott? Om så är fallet vet du hur mycket det kan

förstöra för en, inte bara ekonomiskt men också känslomässigt och hur trygg du känner dig på den viktigaste platsen i din värld, ditt hem. Många personer har insett värdet av ett hemlarm, känslan av trygghet och skydd, att kunna slappna av och sova gott, resa hemifrån i vetskap att hemmet är beskyddat och att det inte finns något anledning till oro. Det finns väldigt många fördelar med ett hemlarm och priset för familjens trygghet är värt att betala.

Avskräckande effekt

En av många fördelar med hemlarm är det faktum att bara att ha ett larm och att tydligt kunna påvisa det vid sin dörr med exempelvis ett en skyllt eller ett klistermärke innebär en avskräckande effekt. Planen att bryta sig in i ditt hus eller lägenhet kan omkullkastas vid blotta vetskapen att ditt hem skyddas av ett hemlarm. Det är vetenskapligt bevisat att inbrottstjuvar drar sig från att ge sig på hus med larm då risken att inbrottet misslyckas och de blir påkomna är mycket större.

Tester på hemlarm

För att man ska vara säker på att man gör rätt val av det stora utbudet på larm genomförs många tester på hemlarm för att säkerställa att larmen håller hög standard och kvalité. Vissa typer av larm passar bättre till en lägenhet och andra till villa och det gäller att välja det som känns mest bekvämt och tryggt beroende på sin situation. De olika larmen innebär olika prisklasser, egenskaper och aspekter såväl som olika tillbehör och bekvämlighetsattribut. Direkt uppkomling till larmcentralen och kameror, rörelsedetektorer och direkta väktarutryckningar är exempel på dessa.

Olika funktioner på hemlarm

  • Uppkoppling till larmcentral – Vid fara skickas ett larm automatiskt till en larmcentral kopplat till hemlarmets bolag.
  • Installation – I vissa larm ingår installationen i priset vilket är smidigt
  • Väktartjänst – Vid larm som skickas till larmcentralen sänds väktare ut för att kontrollera orsaken till larmet
  • Fria utryckningar – Många personer med hemlarm undviker att använda sig av det vid risk för falsklarm. Om du har fria utryckningar är det kostnadsfritt även om väktarna råkar komma utan att det egentligen var någon fara.
  • Rörelsedetektor – Rörelsedetektorer mäter rörelser i din lägenhet när funktionen är aktiverad och upptäcker snabbt och enkelt om något inte står rätt till.
  • Kameror – Med hjälp av kameror kan man enkelt upptäcka och även bevisföra och spåra inbrottstjuven.
  • Inre kontroll – Detta innebär att väktarna går in i hemmet för att kontrollera vid larm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *